Hem rebut de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) la següent nota informativa relativa a reduir l’IVA que suporten les places COL·LABORADORES, per tal de passar de 10% actual al 4%.
Una bona notícia per a tots. Només falta esperar que no siguin únicament promeses polítiques de cara a les pròximes eleccions a la Generalitat

 

Benvolguts, benvolgudes,

Tal i com indica l’assumpte d’aquest correu, tinc el plaer d’informar-vos d’una notícia molt positiva, tant per les empreses, com pels usuaris del sector assistencial català. Després de molts anys reivindicant l’aplicació del tipus superreduït a tots els serveis de dependència, aquest matí hem mantingut una reunió amb la Directora General de l’ICASS, Carmela Fortuny, on ens ha mostrat ladisposició de la Generalitat de posar-se al costat d’ACRA, en considerar les places col·laboradores com a places dintre de la xarxa pública, tal i com ja passa amb les places concertades.

En aquest sentit, la directora general de l’ICASS ens ha comunicat que elaboraran un informe jurídic per a donar base legal a aquest argument, que equipararia a nivell tributari les places concertades i col·laboradores, cosa que significarà que les 18.000 places col·laboradores existents passin a tributar al 4% del tipus superreduït de l’IVA. Com bé sabeu, ACRA considera aquest com un pas imprescindible en el camí del reconeixement dels nostres serveis com a serveis de primera necessitat, amb totes les conseqüències positives que això ha de comportar per als usuaris, així com per a la reactivació econòmica d’un sector capaç de garantir una ocupació estable i localitzada.

Igualment, com ja us hem dit, la nostra reivindicació seguirà sent l’aplicació del tipus superreduït a tots els serveis de dependència i, un cop resolt el tema de les places col·laboradores, també s’haurà de revisar la tributació de les places ocupades per usuaris amb Prestació Econòmica Vinculada a Servei (PEVS), així com la de les places privades.

Pel que fa a les primeres, ahir mateix vam mantenir una altra profitosa reunió, en aquest cas a Madrid, amb el Director General de l’Imserso, César Antón, qui va acceptar el fet de demanar al Govern español que, mentre no s’aconsegueixi l’IVA superreduït per a tots els serveis de dependència, faci una correcció d’errada del Reial decret-Llei 20/2012, en el sentit d’eliminar el requisit legal que exigeix que per aplicar el tipus del 4% les PEVS hagin de cobrir un 75% del preu del servei, atès que aquest requisit és d’impossible compliment a Catalunya.

Mentre que, pel que fa a les places privades, estem a l’espera de comptar amb un altre informe jurídic a nivell estatal, així com d’aconseguir les signatures necessàries per tal d’engegar una iniciativa legislativa popular per a sol·licitar al govern de l’estat que tots els serveis d’atenció a la dependència tributin al tipus d’IVA superreduït.

Properament us donarem més detalls pel que fa a l’informe que elaborarà la Generalitat, així com de les novetats sobre les diverses accions que l’Associació està duent a terme respecte d’aquest assumpte.

Ben cordialment,

 

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, fes clic l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies